Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Äntligen debut i för Cibicki i Leeds!

Publicerad 2017-12-11 19:00:29 i Utlandsproffs,

Och fler svenska utlandsframgångar i helgen.

Förre Malmöspelaren Pawel Cibicki fick äntligen debutera för Leeds i mötet med Queens Park Rangers i helgen. Efter en skada byttes Cibicki in med dryga halvtimmen spelad. Han stod sedan för en assist i 3-1 segern och fick fina betyg i Yorkshire Evening Post. Leeds parkerar nu strax under play off-platserna för uppflyttning till Premier League.

Simon Gustafsson (tidigare Häcken) gjorde både ett- och två noll för Roda hemma mot Groningeni holländska Eredivise. Det var Gustafssons första fullträffar sedan augusti. Det räckte dock bara till en poäng sedan Roda tappat till 2-2 mot slutet. Tungt för laget som ligger kvar på en nedflyttningsplats.

I Danmark kvar det svenskmöte när serieledande Bröndby med Simon Tibbling i laget drabbade samman med Tobias Sanas Aarhus från nedre halvan av tabellen. Tibbling gav huvudstadslaget ledningen i början av matchen men Sana skulle ändå få sista ordet när han med en straffspark fullbordade Aarhus upphämtning från 0-2 till 2-2 i den 76:e minuten.

Sebastian Andersson som lämnade Norrköping i somras har fått en pangstart i Kaiserslautern i zweiter Bundesliga. I söndags blev det åter mål (hans sjätte för säsongen) när det forna storlaget tappade 1-0 till 1-1 hemma mot Ingolstadt på slutet. Tungt för Ronnie Hellströms och Torbjörn Nilssons gamla klubb som är fortsatt jumbo i serien. 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela