Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Den Brolinska våren

Publicerad 2017-12-08 06:34:41 i Landslaget,

Varje gång Sverige kvalificerar sig för ett mästerskap kommer den. Den där förhoppningen om att någon ska göra en ”Brolin 1990”. Att komma från i princip ingenstans och genom en magisk vårsäsong dansa sig in i det svenska landslaget som den nya potentiella fixstjärnan som ska frälsa nationen.

Förbundskapten Janne Andersson är inget undantag när han delar med sig av sina tankar inför den stundande Januariturnén – kanske kan det hända igen?

Men nja, 28 år har gått sedan dess och vad jag känner till har väl ingen direkt varit i närheten. Expressens Mats Olsson gjorde väl ett gott försök när han försökte sälja in Djurgårdens succéman Sebastian Rajalakso inför EM 2008 - men jag vet inte jag.

Det är bara att instämma med skottarna som dansade på borden på Socitetsrestaurangen i Varberg efter att Brolin sänkt England med sitt 2-1 mål i EM 1992:

There´s only one Tomas Brolin! 

 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela