Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Mer svenskt i Tyskland!

Publicerad 2017-01-31 18:07:11 i Utlandsproffs,

Efter Akexander Isak och Mikael Ishaks övergångar den senaste veckan blev idag även Robin Quaison klar för spel i Tyskland! Quaison har signerat ett kontrakt på 4.5 år med ligatian FSV Mainz 05. Mainz är ingen av de större tyska klubbarna men gör sin åttonde raka säsong i Bundesliga, har blivit ett stabilt mittenlag och kvalificerade sig även för Europa League ifjol med en sjätteplats. Sedan 2011 spelar laget på Opel Arena med plats för 34 023 åskådare. Ett intressant val av Quasion, som gjort en bra säsong i krisande italienska bottenlaget Palermo, men nu kan få större utrymme för sina offensiva kvaliteter.
 
U21 landslagsmannen Kristoffer Olsson lämnar danska Midtjylland där han haft svårt att få speltid på sistone och även kommit på kant med ledningen. Ny klubbadress blir allsvenska AIK där mittfältaren skrivit på ett 4-årskontrakt. Undrar vad fansen i hemstaden Norrköping, som hoppats mycket på Olsson, tycker om det? 
 
Kim Källström bryter sitt kontrakt med Grasshoppers efter 1.5 år för att kunna flytta hem till Sverige. Det har snackats mycket om Djurgården som ny framtida klubbadress för Källström men även BK Häcken lär vilja ha ett ord  med i laget.  
 
 

Silly Sweden

Publicerad 2017-01-31 07:27:47 i

Oscar Hiljemark har, som tidigare berättats, lämnat Palermo för Genoa på lån med köpoption.

Igår blev det även klart att Mikael Ishak lämnar danska Randers för FC Nürnberg, hemmahörandes i 2. Bundesliga.

I Grekland verkar Marcus Berg trivas bra och han har nu förlängt sitt avtal med Panathinaikos till sommaren 2019. Det blev inte den karriärutveckling som jag trodde för ett antal (ganska många) år sedan nu. Men Berg funkar bra i Grekland, gör mål kontinuerligt och är därmed även en tillgång för landslaget.

En länge illa dold bevarad hemlighet har varit att Ludwig Augustinsson ska lämna FC Köpenhamn för tyska Werder Bremen till sommaren. Nu är det klart och just så blev det! Ett något vågat val av Augustinsson kan tyckas då Bremen för närvarande parkerar just ovanför nedflyttningsstrecket. 

 

Liknande inlägg

Succé direkt för Hiljemark!

Publicerad 2017-01-30 19:30:18 i Utlandsproffs,

Oscar Hiljemark fick en pangstart i sin nya klubb FC Genoa i helgen - målskytt när laget krigade sig till en poäng genom 3-3 borta mot svårspelade Fiorentina! Hiljemark spelade närmare 90 minuter av matchen.
 
I Holland gjorde Samuel Armenteros sitt nionde ligamål för säsongen när han på volley elegant skickade in kvitteringen till 1-.1 för sitt Heracles mot PSV Eindhoven! Bakom förarbetet låg en annan svensk - Kristoffer Peterson som nyligen anslutit på lån från Utrecht för att få mer speltid. Det hjälpte dock föga när PSV till slut kunde avgöra med ett 2-1 mål. Men kul ändå med svenskar som visar framfötterna!
 
Armenteros (27 år) har ett förflutet med enstaka säsonger i klubbar som Feyernoord och belgiska Anderlecht och har varit en pålitlig målskytt (46 mål på 146 matcher) i Eredivise - en liga som är klart högre rankad än Allsvenskan. Trots det har han aldrig varit aktuell mer än för det svenska U21 landslaget.
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela