Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Black Tuesday

Publicerad 2017-11-29 09:03:08 i Utlandsproffs,

Blackburn vs Blackpool. - men Marcus Antonsson snålar inte med målproduktionen!

Det blev ytterligare ett mål (matchens första och Marcus sjunde för säsongen) när Blackburn lämnade badorten med en 4-2 seger i bagaget. Blackburn parkerar nu på fjärde plats i League One.

Victor Lindelöf följde upp den fina insatsen mot Brighton senast med ytterligare en mot Watford på bortaplan. Manchester United inkasserade även de en 4-2 viktoria och Lindelöf raderade under stora delar av matchen ut Watfords offensiva stjärna Richarlison. Nu jämförs han med Unitedikonen Nemanja Vidic i England! Det svänger fort i fotbollsbranschen.

På tal Om Englands så ryktas Emil Forsberg vara på väg till Everton. Nej, nej, nej säger jag till en tränarlös storklubb i fritt fall.

I Italien fick förre Malmöspelaren Pa Konate äntligen lira från start för SPAL i cupen. Då tackade han för förtroendet med ett självmål! Ajaj.

Och i Spanien spelade även John Guidetti från start för Celta Vigo i cupen.

Men när går flyttlasset?

Det är inte många minuters speltid han har på kontot de senaste fem åren den gode Guidetti.  

Bollklubbsbloggen: Liverstam – både oväntat men ändå inte.

Publicerad 2017-11-28 18:24:21 i Svensk fotboll,

Och hur i helvete hamnade vår egen Marcus Johansson i samma fack som ”Seb” Larsson och Fellaini? 
Fredrik Liverstam har alltså bestämt sig för att efter fem år i klubben lämna HBK. Ett både oväntat men också väntat beslut. På förhand hade jag alla dagar i veckan trott på att det var just han som var innehavare av den omtalade ”klausulen”. Men har sedan ändå vaggats in i en trygghet om ”nähä så var det kanske inte ändå”.

Men det som glömdes bort i ”kalkylen” var att alla de där jäkla kontrakten brukar gå ut den siste november.

Ändå känner jag ingen större anledning till oro. Helt enkelt därför att Fredrik Liverstam i år inte varit lika bra som vi tidigare vant oss vid. Och den naturlige ersättaren finns redan i laget i form av en Marcus Mathisen som jag – helt emot min tidigare uppfattning – tycker visat sig bättre som mittback än på det centrala mittfältet. Jaja, han ska väl bara lära sig att chansa lite mindre då – men det ska nog funka i Superettan!

På samma gång som jag ibland har tyckt att Liverstam varit aningens överskattad har jag tyckt att en spelare som Marcus Johansson varit det omvända. Var någonstans i karriären var t ex Fredrik Liverstam vid 24 års ålder? Jo, i just Superettan och snart på väg till Halmstad!

Men jag vet inte riktigt vad det är med spelare som Marcus, Sebatsian Larsson och Marouane Fellaini (förutom frillan då) – men de brukar inte få den uppskattning de kanske faktiskt förtjänar för sina insatser på fotbollsplanen.

HBK sägs nu jaga den defensive mittfältaren Mohammed Aboubakari som lämnat Häcken. Mm. En tanke som redan tidigare slagit mig och som känns idealisk för oss ”en rutinerad klasspelare i varje lagdel att bygga det unga laget kring” runkare. Problemet är bara att Helsingborgs IF också ska ha siktat in sig på honom och då är väl det loppet kört.

Eller?

I Helsingborgs IF lär väl också Liverstam hamna i ett rent mittbacksbyte.

Eller kan det vara ett nyuppflyttat Landskrona BoIS som står för locktonerna?


Liknande inlägg

Marcus Antonsson har hittat nivån i England?

Publicerad 2017-11-27 19:36:00 i Utlandsproffs,

Den tidigare Halmstad- och Kalmarspelaren Marcus Antonsson har efter ett tungt inledande år i engelska Leeds börjat hitta målformen i Blackburn. Antonsson har stått för sex mål och en assist på 14 matcher under hösten. Detta i ett Blackburn som jagar återuppflyttning till The Championship.

Kul för Antonsson så klart men också en fundering på nivån på Allsvenskan: ska en allsvensk toppspelare (vilket jag faktiskt tycker att Antonsson visade sig vara under sin tid i Kalmar) behöva går ner i tredjedivisionen (League One) för att få regelbunden speltid i England?

Självklart kan man inte bara utgå från exemplet Marcus Antonsson vid den analysen. Men tyvärr finns inte så många lysande undantag då t ex både Niclas Eliasson och Pawel Cibicki nöter bänk i Bristol respektive Leeds United. Undantaget skulle i så fall stavas Pontus Jansson (Leeds).

Men han är också svensk A-landslagsman.

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela