Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Beneventos sanslösa öde i Serie A

Publicerad 2017-11-20 19:20:46 i Utlandsproffs,

Samuel Armenteros gjorde sitt första mål i Serie A men vad hjälpte det – hans Benevento föll på nytt i ligan.

Därmed har laget satt ett mindre smickrande rekord med 13 (!) raka inledande förluster i seriespelet - men igår var den första poängen riktigt nära. Vid ställningen 1-1 i 92:a minuten gjorde en spelare i Benevento en ”Mellberg” och hoppade upp och tog bollen med handen på en hörna – straff till Sassuolo och därmed skulle väl det sedvanliga ödet åter beseglas? Nej i varje fall inte till att börja med - den efterföljande stramaren dunkades i ribban av de grönsvarta!

Benevento gick därmed mot en första historisk poäng i Serie A trodde nog de flesta men i absolut sista minuten fick bortalaget ändå med sig alla poängen efter att ha nickat in en hörna!

På något sätt säger väl dessa sekvenser allt? Om man inte ens får med sig poäng när moståndaren missar en straff på övertid  vid likaläge – när ska man då få det? Som HBK-supporter finns här en viss igenkänningsfaktor men detta är ändå extremt – Beneventos öde verkar redan ristat i stjärnorna.

Kul ändå för Armenteros att få göra sitt första mål och kanske, kanske finns visst hopp för Benevento – efter att ha pressat Juventus i förra omgången och med den senaste insatsen i bagaget syns ändå en visst uppåtgående formkurva. 

 Gladare svenskar i Milano!

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela