Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Bollklubbsbloggen: Liverstam – både oväntat men ändå inte.

Publicerad 2017-11-28 18:24:21 i Svensk fotboll,

Och hur i helvete hamnade vår egen Marcus Johansson i samma fack som ”Seb” Larsson och Fellaini? 
Fredrik Liverstam har alltså bestämt sig för att efter fem år i klubben lämna HBK. Ett både oväntat men också väntat beslut. På förhand hade jag alla dagar i veckan trott på att det var just han som var innehavare av den omtalade ”klausulen”. Men har sedan ändå vaggats in i en trygghet om ”nähä så var det kanske inte ändå”.

Men det som glömdes bort i ”kalkylen” var att alla de där jäkla kontrakten brukar gå ut den siste november.

Ändå känner jag ingen större anledning till oro. Helt enkelt därför att Fredrik Liverstam i år inte varit lika bra som vi tidigare vant oss vid. Och den naturlige ersättaren finns redan i laget i form av en Marcus Mathisen som jag – helt emot min tidigare uppfattning – tycker visat sig bättre som mittback än på det centrala mittfältet. Jaja, han ska väl bara lära sig att chansa lite mindre då – men det ska nog funka i Superettan!

På samma gång som jag ibland har tyckt att Liverstam varit aningens överskattad har jag tyckt att en spelare som Marcus Johansson varit det omvända. Var någonstans i karriären var t ex Fredrik Liverstam vid 24 års ålder? Jo, i just Superettan och snart på väg till Halmstad!

Men jag vet inte riktigt vad det är med spelare som Marcus, Sebatsian Larsson och Marouane Fellaini (förutom frillan då) – men de brukar inte få den uppskattning de kanske faktiskt förtjänar för sina insatser på fotbollsplanen.

HBK sägs nu jaga den defensive mittfältaren Mohammed Aboubakari som lämnat Häcken. Mm. En tanke som redan tidigare slagit mig och som känns idealisk för oss ”en rutinerad klasspelare i varje lagdel att bygga det unga laget kring” runkare. Problemet är bara att Helsingborgs IF också ska ha siktat in sig på honom och då är väl det loppet kört.

Eller?

I Helsingborgs IF lär väl också Liverstam hamna i ett rent mittbacksbyte.

Eller kan det vara ett nyuppflyttat Landskrona BoIS som står för locktonerna?


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela