Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Lindelöf... och en Zlatan som kan spela enligt numret han numera har på ryggen?

Publicerad 2017-11-20 07:09:00 i Utlandsproffs,

Victor Nillson Lindelöf gjorde i lördags sin första match från start i Premier League. En helt OK insats över 90 minuter även om han (självklart) skulle halka i straffområdet precis innan Newcastles ledningsmål! Det kändes som om den där Lindelöfdebatten skulle få nytt bränsle och aldrig ta slut. Men som tur var kunde Manchester United vända till en säker 4-1 seger. Fokus flyttades därmed något från Lindelöf även om han får sämst betyg (5 av 10) av alla Uniteds spelare i Manchester Evening news.
 
Har funderat på hur klok José Mourinhos matchning av Lindelöf egentligen har varit där planen är att svensken ska "vänja sig" vid Premier League. En lite märklig hantering av klubbens dyraste försvarsförvärv genom tiderna och som kan föra med sig en öka press på Lindelöf när han väl får chansen. När sedan misstagen kommit blir det som en ond cirkel som kan vara svår att ta sig ur. I spelet kändes också svensken lite väl passiv där han oftast ville låta någon annan i backlinjen sköta uppspelen och alltid var den som skule "ta djup". Men vid ett tillfälle blixtrade han till, tog initiativ framåt och serverade Romelu Lukaku en millimeterpassning på huvudet. Mer sådant Victor!
 
Zlatan Ibrahimovic gjorde en oväntat tidig comeback efter sin knäskada och såg pigg ut i sitt tjugo minuter långa inhopp. På frågan "Zlatan eller Lukaku" håller jag med den engelske jounalisten Neil Custis som gärna ser Ibrahimovic i en "nr 10 roll" strax bakom anfallet. Den tanken har jag själv haft långt tidigare och insatsen mot Newcastle där han inte slog bort en boll och serverade ett par finfina mackor säger inte alls emot det!  
 
Men Zlatan i Ryssland 2018? NEJ säger jag! Men av helt andra skäl än de rent fotbollsmässiga. 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela