Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Marcus Antonsson har hittat nivån i England?

Publicerad 2017-11-27 19:36:00 i Utlandsproffs,

Den tidigare Halmstad- och Kalmarspelaren Marcus Antonsson har efter ett tungt inledande år i engelska Leeds börjat hitta målformen i Blackburn. Antonsson har stått för sex mål och en assist på 14 matcher under hösten. Detta i ett Blackburn som jagar återuppflyttning till The Championship.

Kul för Antonsson så klart men också en fundering på nivån på Allsvenskan: ska en allsvensk toppspelare (vilket jag faktiskt tycker att Antonsson visade sig vara under sin tid i Kalmar) behöva går ner i tredjedivisionen (League One) för att få regelbunden speltid i England?

Självklart kan man inte bara utgå från exemplet Marcus Antonsson vid den analysen. Men tyvärr finns inte så många lysande undantag då t ex både Niclas Eliasson och Pawel Cibicki nöter bänk i Bristol respektive Leeds United. Undantaget skulle i så fall stavas Pontus Jansson (Leeds).

Men han är också svensk A-landslagsman.

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela