Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Östersund

Publicerad 2017-11-22 17:02:00 i Svensk fotboll,

På sistone har det varit mycket snack gällande medias ”gullande” med Östersund men jag förstår egentligen inte problematiken. Mer än att den stavas den gamla vanliga svenska avundsjukan då.

Jantelagen.

Och om man tycker det är kul att det går bra för Östersund då är man tydligen en medgångssupporter.

Men för mig handlar det inte om supporterskap till ett visst lag, eller…jag är i så fall en Sverigesupporter. Har alltid tyckt det är kul när det går bra för svenska lag! Följde t ex Malmö FF:s spel i Europacupen 1979 och höll då stenhårt på de himmelsblå. Och för att inte tala om IFK Göteborgs framgångar under 80-talet. Till och med AIK:s framfart i ”the fucking Champions League” -99 fick mig att tillfälligt förvandlas till en kolsäck.

Så vad är problemet? Att Östersund gjort det för jävla bra?

Ja, det som laget presterat i Europa under hösten är inget annat än fantastiskt. Speciellt med tanke på hur det oftast sett ut för svenska lag i europaspelet under 2000-talet. 

Och oavsett hur Östersunds europaresa slutar i höst så har den definitivt inneburit ett lyft för svensk klubblagsfotboll!   


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela