Landslagsaktuell

...tankar om svensk fotboll..

Östersundsmodellen...and "the focking Europa league"

Publicerad 2017-11-24 07:32:04 i Svensk fotboll,

Efter Östersunds avancemang till slutspel i Europa League läser jag om modellen bakom deras framgångar, bl a scoutingen av spelare på lägre nivå i seriesystemet.

Östersund gör alltså det som inte ska vara möjligt idag, d v s hittar spelare på lägre nivå som inte bara håller i Allsvenskan utan även i Europa. Men skillnaden är att de inte gått direkt till en högre nivå utan har varit med på resan upp genom serierna. Med andra ord så är Östersund inte bara bra på scouting, de är också bra på spelarutveckling och har en långsiktighet och tålamod i sitt arbete. Förhoppningsvis kan HBK få en lika bra utväxling på sina nya mindre etablerade spelare. ”Östersundsmodellen” är hur som helst något att ha i åtanke när vi ”värderar” nyförvärv.

Tummen upp för HBK:s kommunikationsstrategi de senaste veckorna!

Men samtidigt en fundering kring att hbk.se nu ska ”presentera” kommande års samtliga motståndare i Superettan. Tidigare har vi fått ta del ”samtliga möten genom tiderna” inför möten med vissa motståndare. Eller ”spelare som spelat i båda klubbarna genom åren”. På samma gång som den information vi supportrar mest suktar efter varit ytterst bristfällig, nämligen aktuell information före och efter matcherna.

För mig är det en konstig prioritering.

Och är det inte? Jo men visst, Stuart ”this is the focking Champions League” Baxter som sitter där och läser tidning i ”första klass-kuppen” när jag stiger av tåget i Lund!

Men nu är det ju faktiskt Europa League som gäller. Och med hänsyn tagen till svenska lags ”framfart” i Europa under 2000-talet är Östersunds bedrift inget mindre än ”focking amazing”.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Håkan Ericsson

Hallänning som halkade ner till Skåne på ett bananskal och blev kvar! Halmstads BK är klubben i hjärtat. Redaktör och krönikör för Himlen är Blå på SvenskaFans.com.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela